Чаробни кључић

Песникиња Русија Маринковић, овом књигом, наставља своје певање за оне, којима заиста треба песма. Она се већ окушала певањем за децу књигом МОЛИМ ВАС ЛЕПО, која је примљена код читалачке публике, са изузетним интересовањем.

Поред дужности мајке, песникиња овде показује да добро влада и дужностима мајке-песника, мајке-васпитача и мајке-учитеља. Многе, од ових песама, су намењене читаоцима, и као образовно штиво, без којега се не може ући у живот.

Милорад Калезић, књижевник

Опис

Поред чудних прича о мравима-ћуповима, о бубама, ливадама, пилићима и пачићима, ту је присутна и она вечита прича о цврчку и мраву, која се увек користи као васпитна мера, да је спас у раду. Песникиња ову тему користи без моралисања и дидактике, са пуно обзира, да ништа не мора, већ да се покаже да „Ти радници раде чило, да би хране за све било“.

Додатне информације

Писмо

ћирилица

Повез

меки

Формат

14x21cm

Година издања

2003

Издавач

Књижевна заједница Југославије

Број страна

111 стр.

Тираж

500

ISBN

86-83872-30-5

COBISS.SR-ID

106217484

Категорија ,
Ознаке:

Изговарање снова шапатом

Овом књигом Русија Маринковић је успела да се приближи дечјем свету, јер је сачувала, у себи, лепоту детињства и радост насмејаних малишана, и све то препевала у стихове.

Ове песме ће деца лако да памте и да их изговарају шапатом, као што се изговарају лепи снови или доживљаји, који се не заборављају.

07.01.2003.

Милорад Калезић, књижевник